Ett koncept som skall ge kärlek och visa omtanke till våra äldre på äldreboenden runt om i landet.

Din gåva behöver inte vara stor, alla summor är välkomna. Tillsammans visar vi att vi bryr oss om den grupp i samhället som är väldigt utsatt just nu.

Ett koncept som skall ge kärlek och visa omtanke till våra äldre på äldreboenden runt om i landet.

Din gåva behöver inte vara stor, alla summor är välkomna. Tillsammans visar vi att vi bryr oss om den grupp i samhället som är väldigt utsatt just nu.

Söndagsmiddagen

– Ett koncept som skall ge kärlek och visa omtanke till våra äldre på äldreboenden runt om i landet. Söndagsmiddagen görs i samarbete med kommunens kostenhet på de äldreboenden vi besöker i respektive stad.

Upplägget är enkelt; de pengar som kommer in via våra insamlingar läggs ovanpå den befintliga råvarupeng som redan finns på respektive äldreboende.  På det här sättet kan vi ge de äldre en trevlig middagsupplevelse och en dag att se fram emot. Tillsammans ger vi de äldre lite välförtjänt lyx i vardagen genom att bjuda på en god och vällagad restaurangmeny toppad med serveringspersonal som serverar dem, fin dukning och självklart trevlig underhållning och kanske lite starkt till kaffet, för de som önskar.

Förutom samarbetet med kommunerna i landet så stödjer även en del kända personer detta koncept med sin närvaro i våra insamlingar.

Om du vill stödja VISIRs arbete kan du enkelt swisha din gåva med en valfri summa till 123 688 62 61 alternativt sätter du in din gåva på plusgirokonto 987226-8

Tack för ditt stöd!

Köp en tavla och stöd VISIRs och Kalmar FFs arbete!

Tavlan heter ”Kalmars röda bröder” och är målad av Konstnären Jens Konradsson. Insamlingen är ett samarbete mellan VISIRs Söndagsmiddag och Kalmar FFs med Hjärtat. 

Läs mer om insamlingen här!   

SÖNDAGSMIDDAGEN

– Ett koncept som skall ge kärlek och visa omtanke till våra äldre på äldreboenden runt om i Kalmar. Söndagsmiddagen görs i samarbete med kommunens kostenhet.  

Upplägget är enkelt; de pengar som kommer in via våra insamlingar läggs ovanpå den befintliga råvarupeng som redan finns på respektive äldreboende. På det här sättet kan vi ge de äldre en trevlig restaurang- och showupplevelse och en dag att se fram emot. Tillsammans ger vi de äldre lite välförtjänt lyx i vardagen genom att bjuda på en god och vällagad restaurangmeny toppad med serveringspersonal som serverar dem, fin dukning och självklart trevlig underhållning och kanske lite starkt till kaffet, för de som önskar. 

Kalmar FF med Hjärtat

Fotboll med Hjärtat syftar till att stimulera barn och ungdomar till att utveckla sitt fotbollskunnande och hålla på med fotboll högre upp i åldrarna. Det ska motivera och stimulera barnen till att fotboll handlar om glädje och gemenskap. 

Övergripande mål: 
Ge barn och unga en bra start i livet. 
Skapa ökad trygghet i samhället genom våra aktiviteter inom olika områden. 

Utöver detta ligger vårt fokus i Kalmar FF med Hjärtat att belysa vikten av Barnkonventionen och agenda 2030, FN hållbarhetsmål. Kalmar FF med hjärtat har bäring på flera av de globala hållbarhetsmålen. Kalmar FF med hjärtat utgår ifrån FN:s barnkonvention. 

Tavlan - "Kalmars röda bröder"

Det här är min tolkning av ett projekt där samarbetet mellan konst och välgörenhet kommer göra stor skillnad för både våra ungar och våra äldre.

Jens Konradsson

Konstnären Jens Konradsson är född 1971 i Vassmolösa i Småland. Hans tavlor skapar sin egen värld i konsten, utmärkande drag i måleriet är de figurativa inslagen i hans abstrakta bilder, ofta med insprängda ytor av tomhet som kan locka tankarna vidare. Men det är inte svårt att göra egna tolkningar utifrån personliga erfarenheter och upplevelser.   

Köp ett handcolorerat Gicleetryck av originaltavlan ”Kalmars röda bröder” (mått 52x73cm) 

Tavlan levereras till dig någon vecka efter ditt köp, ramning ingår. 

Pris: 2900kr   

(Ett viktigt stöd där 50/50 av pengarna går till Kalmar FFs arbete med hjärtat och till VISIRs arbete med Söndagsmiddagen) 

Fotograf_Emma-Jessica_11122020-DSC_3780_print_grön-2 (kopia)

”Söndagsmiddagen är ett excellent sätt att uttrycka respekt för våra medmänniskor”

Carl-Jan Granqvist